Despre proiect


Misiunea Global Art Project for Peace este bucuria de a crea o cultură a păcii prin artă. Proiectul sărbătorește diversitatea și multiculturalismul, în timp ce exprimă ideea: Cu toții suntem una.

“The Planet In Our Eyes”
(Culoarea pielii ne este diferită, dar toți vedem aceeași LUME: unită în PACE!) – creat de Andra-Alina Baban din Baia Mare, Maramureș, pentru schimbul Global Art Project din 2004.

Descriere

Nominalizat la un Premiu UNESCO, Global Art Project for Peace este un schimb internațional de artă pentru pace care a adus laolaltă 155.000 de participanți din 93 de țări de pe 7 continente. Peste 200 de coordonatori locali ajută la organizare și răspândesc informația în colțul lor de lume. Proiectul a fost fondat in Tucson, Arizona, SUA in 1993 de către artista Katherine Josten.

Oricine poate participa! Funcționează în felul următor: fiecare participant creează câte o lucrare artistică, în orice tehnică, exprimându-și viziunea personală despre pace și bunăvoință. Lucrarea este expusă local în comunitatea fiecărui participant. Apoi, Global Art Project organizează un schimb internațional, găsind câte un corespondent pentru fiecare – grup pentru grup și individ pentru invidid. Schimbul are loc o dată la doi ani între 23-30 aprilie, rezultând în mii de mesaje de pace trimise simultan în jurul lumii – viziuni ale unității înconjoară Pământul în același timp. Lucrările sunt transmise ca un dar de prietenie și expuse în comunitatea care le primește.  Participanții pot trimite o prezentare despre lucrarea lor, și despre cei care au contribuit la crearea acesteia, către Banca de Lucrări Artistice a GAP. Expozițiile, cărțile, proiecțiile (precum și  site-ul principal) oferă oamenilor oportunitatea de a veni în contact cu diversitatea viziunilor despre pace și unitate, viziuni create de persoane din culturi diferite.


www.globalartproject.org

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: